Envy

Salam Sejahtera Kalian,

Baru-baru ini, salah satu band kegemaran aku telah pun menapak kembali ke Kuala Lumpur. Tak lain tidak bukan adalah band Envy, yang mana asal band ini adalah dari Jepun. Lebih kurang sama geng dengan Mono yang pernah aku pergi tidak lama dahulu.

Envy pernah datang KL dulu, lebih kurang 2 tahun yang lepas di mana pada masa itu aku tak dapat datang sebab mempunyai kenduri cukur rambut di kampung halaman Ipoh. Kali ini, aku tidak melepaskan peluang untuk melihat kehebatan band dari Jepun ini.

Terima kasih kepada Soundscape record kerana sanggup membawa mereka untuk kali ke dua.

Continue…

LCA+

Salam Sejahtera kalian.

Kali ini, blog aku akan ku update dengan beberapa gambar baru yang telah di ambil dengan menggunakan kamera yang agak awesome dalam dunia ini. Haha. Thanks to my lovely jantung hati kerana belanja beli kamera yang awesome tersebut untuk aku yang sememangnya awesome ini.

Continue…

Jepun

Salam Sejahtera Kalian,

Sepertimana yang kita semua tahu, Jepun telah pon dilanda sekali lagi dengan gempa bumi berukuran 7.1 magnitud.

Marilah kita berdoa supaya negara Jepun ini kembali bangkit seperti matahari yang terbit di kala pagi hari.

Ini adalah ujian Allah s.w.t. Marilah berharap kalian di sana dapat menghadapi ujian yang getir ini dengan tabah.

#prayforjapan

滞在強い!

Cubaan

Salam sejahtera kalian.

Ini adalah percubaan menulis di talifon cangih saya, iPhone!

Sekian, jumpa lagi!

Gambaran

Salam Sejahtera kalian,

Sudah lama tak update blog ni. Kesian aku tengok, makin lama makin berhabuk!

Ni aku letak la sedikit sebanyak gambar pada tahun lepas, mengembara ke Padang, Sumatera Indonesia.

Continue…

Baru

Salam Sejahtera kalian.

Setelah sekian lama aku tidak mengemaskinikan laman sesawang diari talian aku ini. (cubaan untuk mem-baku-kan bahasa) Ini adalah entry pertama untuk aku masukkan ke dalam blog aku. Di harapkan tahun lepas memberikan pengalaman dan jugak kematangan yang dapat mengutuhkan lagi pendirian teguh ako dalam kehidupan seharian-seharian.

Ahhh, mana mahu kita mulakan entry ini? Mmm, mungkin ako akan menulis dengan panjang dalam entry ini. Harap kalian sabar dan dapat membaca dengan tenang 🙂

Adik yang tersayang dengan kugiran pertamanya

Continue…

Rusia!

Salam Sejahtera Sekalian
*berkumandang lagu Russian Circles di belakang*

Hah! Sudah sekian lama tidak aku mengisi masa lapang dengan blog ini. Hehe. Mungkin sibuk bekerja dengan bekerjaya (mungkin) atau mungkin sifat kemalasan yang merupakan tunggak utama dalam sel-sel badan ini (mungkin).

Ah. Jangan kita lengahkan masa lagi. Masa itu emas! Mari kita lihatlah sepanjang perjalanan hidup aku yang berlaku kini.

Continue…

Bandung

Bandung Pop Culture Tour

Salam Sejahtera Kalian.

Hari ini aku ingin berkongsi dengan kalian tentang-tentang satu ekspidisi yang bakal di harungi oleh beberapa anak muda Malaysia yang bakal ke Bandung (insyaALLAH) pada bulan Jun ini jika tiada aral yang melintang. Makin hari makin dekat dan terasa kehangatan bermain musik di sana.

Biasalah, jakun. Saya tak pernah terbang ke sana ke sini. Terbang semasa bermainkan drum lagu sforzando! ada la.

Sekian.

Terima kasih, jumpa lagi!

Terang

Salam Sejahtera.

Kali ini tidak ada lah teringin nak update isi blog dengan berjela-jela panjang seperti jala-jala ikan. Tapi kebelakangan ini datang satu pemikiran pasal keterangan dunia yang selalu awal.

“Ku selalu bangun jam 830 pagi, tapi hari sudah pun cerah seperti jam 10 pagi. No wonder la, NASA kata matahari nak terbit ke barat dah

Mungkin satu spekulasi, tapi, entah.

Saja. Terpikir di malam hari.

Sekian. Jumpa lagi!

Kawang

Salam Sejahtera sekalian.

Lama sudah tidak mengemaskinikan blog saya ini. Ada juga beberapa orang yang menghantar surat complaint kepada saya mengatakan mengapa saya sudah tidak mengemaskinikan blog ini. Maka dengan itu, saya pun updatelah blog ini di ambang kebosanan.

Kali ini update hanyalah gambar sahaja. Untuk tontonan minda dan mata yang sudah kuyu ini.

Semua ini adalah hasil tangkapan holga aku yang telah lama aku tidak gunakan. InsyaALLAH jikalau berezeki tinggi, aku ingin kembali berholga dengan ajinda yang ada terlalu banyak sangat tak terkata kamera dengannya. Haih.

Oh, silalah amati gambar-gambar yang tidak seberapa ini.

Continue…

Putih

Salam Sejahtera Kalian.

Hari ini, hari Isnin, hari ketiga cuti, bersempena dengan perayaan Tahun Baru Cina. Hah. Dah 3 hari, aku langsung tidak productive dalam melaksanakan tugas-tugasan yang perlu dibuat untuk menjana kuasa minda. Aduhai, apa nak jadi.

Dalam kebosanan hidup, mari kemarilah, aku upload beberapa gambar yang telah aku tangkap. Ini gambar menggunakan filem Agfa APX 400, Black and White punye filem. First time gune filem black and white. Ini pon banyak koleksi gambar yang lepas-lepas. Tak ada pon antara dalam gambar ini adalah yang berlaku dalam tahun baru ini, semuanya tahun lepas belaka. Sebab itulah aku nak pakai filem black and white. Konon-konon impak maksima sket la. Haha.

Hah. Mari kita hayati gambar aku yang tidak seberapa nih.

Continue…

Hebat

Salam Sejahtera Kalian.

Mari kita recap kembali apa yang telah berlaku pada saban hari yang lepas yang bagi aku agak epic dan fantastic dalam hidup aku, serta ianya adalah permulaan yang bagus untuk tahun 2010 ini. Wuhuu!

Gambar kurang kualiti, tetapi isi hati itu bermakna!

Continue…